Taigen
360 g jahu (erinevaid jahusid, kaerahelbeid jne)
200g võid
2 spl suhkurt
6 spl vett
Vala jahud ja suhkur kaussi, lisa külma või tükikesed ja vesi. Sõtku kätega ühtlaseks taignaks. Aseta taigen külma (~15-20 min). Võta taigen külmast ja rulli laiali ning seejärel lõika vormidesse sobiva suurusega ringid. Suru taigen vormidesse ja aseta vormid taas külma (~20 min). Kuumauta ahi 200C. Aseta vormid otse külmast ahju. Küpseta ~15 minutit.
Kreem
275 g šokolaadi (nt 200 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)
1 dl vahukoort
3 dl kreeka jogurtit
Sulata vesivannis šokolaad ja sega vagukoore ning kreeka jogurti seguga ühtlaseks kreemiks.
Vaarikaüllatus
Suru 250 g külmutatud vaarikaid (enne lase neil veidi sulada) läbi sõela, et tekiks ilus ilma seemneteta vaarikapüree.
(Varikaüllatuse võib asendada ka külmutatud kirssidega)
Tõsta jahtunud korvidesse natuke šokolaadikreemi ja seejärel teelusikada vaarikapüreed (või igasse korvi šokolaadikreemi vahele üks kirss) ning kõige peale jälle kreemi. Kaunista röstitud mandlitega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar