Šokolaadikorvid vaarika üllatusega

Korvide tegemiseks sobib ikka ja jälle minu lemmik liivataigen.

Taigen
360 g jahu (erinevaid jahusid, kaerahelbeid jne)
200g võid
2 spl suhkurt
6 spl vett

Vala jahud ja suhkur kaussi, lisa külma või tükikesed ja vesi. Sõtku kätega ühtlaseks taignaks. Aseta taigen külma (~15-20 min). Võta taigen  külmast ja rulli laiali  ning seejärel lõika vormidesse sobiva suurusega ringid. Suru taigen vormidesse ja aseta vormid taas külma (~20 min). Kuumauta ahi  200C. Aseta vormid otse külmast ahju. Küpseta ~15 minutit.

Kreem
275 g šokolaadi (nt 200 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)
1 dl vahukoort
3 dl kreeka jogurtit

Sulata vesivannis šokolaad ja sega vagukoore ning kreeka jogurti seguga ühtlaseks kreemiks.

Vaarikaüllatus
Suru  250 g külmutatud  vaarikaid (enne lase neil veidi sulada) läbi sõela, et tekiks ilus ilma seemneteta vaarikapüree.
(Varikaüllatuse võib asendada ka  külmutatud kirssidega)

Tõsta jahtunud korvidesse natuke šokolaadikreemi ja seejärel teelusikada vaarikapüreed (või igasse korvi šokolaadikreemi vahele üks kirss) ning kõige peale jälle kreemi. Kaunista röstitud mandlitega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad