Minu kiire ja lihtne nägemus minestrone supist koos mõnusate pirukatega.
Poti suurus 3l
1 pakk kanakintsuliha
1 puljongikuubik (võib osta poest ka valmis keedetud puljongit või kui aega ja viitsimist on siis keeta puljong ise nt kanakoibadest)
400 g külmutatud köögiviljade segu (vastavalt maitsele)
400 g konservtomateid (tükeldatud)
1 väiksem suvikõrvits
peotäis makarone
soola
pipart (kuna armastan vürtsikat toitu, siis pipraga tavaliselt kokku ei hoia :)
Kui supp jääb tomati tõttu natuke liiga hapu, lisada väheke suhkurt/mett ja supp on kohe palju mahedam.
Peale riivimiseks mõnuga parmesani juustu.
Lase potis vesi keema, lisa puljongikuubik. Tükelda kanakintsud ja lisa potti. Lase kanal natuke vees keeda ja lisa külmutatud köögiviljad, tomat, makaronid ja tükeldatud suvikõrvits (kui on soov, et suvikõrvits liialt pehmeks ei keeks, lisa suvikõrvits kindlasti viimasena). Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kuni kõik koostisosad on mõnusalt pehmed (see ei võta üldse kaua aega :).
Serveerides lisa kindlasti ohtralt parmesani juustu, sest see teeb supi eriti heaks.
Tomatipirukad
500 g pärmilehttaigent
1 pakk kirsstomateid
väike pakk fetat
~150-200 g toorjuustu
~100 g pestot
soola
pipart
Sulata taigen ja lõika väikesteks ruutudeks. Sega omavahel pesto ja toorjuust. Tõsta lusikaga segu ruutudele.
Lõika tomatid pooleks ja laota samuti (nahk allapool) ruutudele. Raputa peale väheke soola ja pipart. Kõige peale pudista fetatükikesi.
Küpseta 200C juures umbes 10-15 min kuni pirukad on ilusad pruunid.
Armastan süüa tehes kastsetada ja läheneda toidu valmistamisele loominguliselt. Usaldagem oma sisetunnet ja maitsev toit ongi garanteeritud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Vala elavad silmud suurde kaussi (vanni). Puista kalad üle rohke jämeda soolaga (~100 g soola 1 kilo kalade kohta või natuke rohkem) Vab...
-
lamba (talle)liha nt kints rosmariini küüslauku kartuleid porgandeid bataati soola pipart Lihtne ja mugav on praadi küpsetada kü...
-
Isetehtud värske pasta, see on midagi palju enamat kui lihtsalt pasta. Roa teoreetiline osa pärineb erinevatest kokaraamatutest ( nt Ma...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar