Kirsipirukas


Kui asendada kirsid mustikatega, saab imelise mustikapiruka :)
Taigen
360 g nisujahu (väga hea, kui segada kokku erinevaid jahusid, kaerahelbeid jms) 
200 g võid 
2 spl suhkrut 
6 spl vett
 
Sega jahu(d) ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või. Näpi või jahuga puruseks, lisa külm vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks, aseta tainas külmkappi (~20 min).


Täidis
500 g kirsse ( nt 250g külmutatud ja 250g kompottkirsse kivideta) 
1,5-2 dl suhkrut 
2-3 spl maisitärklist 
u. poole sidruni mahl 
võikuubikuid
 
Nõruta kompottkirsid ja lisa külmutatud kirsid. Sega kirsid suhkru, tärklise ja sidrunimahlaga.
Rullida poolest taignast ring, mis kataks vormi põhja ja ääred (26 cm vorm). Kalla kirsside segu  vormi ning peale puista võitükikesi.
Rulli ülejäänud taigen ning lõika ribadeks ning moodusta ribadest vastavalt soovile koogile muster (nt ruudustik).
Pintselda üle munaga ja ahju. Küpseta 180-200C juuree umbes tunnike.
Lase koogil enne lahtilõikamist jahtuda!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad