Kui asendada kirsid
mustikatega, saab imelise mustikapiruka :)
Taigen
360 g nisujahu (väga hea, kui segada kokku erinevaid
jahusid, kaerahelbeid jms)
200 g võid
2 spl suhkrut
6 spl vett
Sega jahu(d)
ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või. Näpi või jahuga puruseks, lisa
külm vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks, aseta tainas külmkappi (~20 min).
Täidis
500 g kirsse ( nt 250g külmutatud
ja 250g kompottkirsse kivideta)
1,5-2 dl suhkrut
2-3 spl maisitärklist
u. poole sidruni mahl
võikuubikuid
Nõruta
kompottkirsid ja lisa külmutatud kirsid. Sega kirsid suhkru, tärklise ja
sidrunimahlaga.
Rullida
poolest taignast ring, mis kataks vormi põhja ja ääred (26 cm vorm). Kalla kirsside segu vormi ning peale puista võitükikesi.
Rulli
ülejäänud taigen ning lõika ribadeks ning moodusta ribadest vastavalt soovile
koogile muster (nt ruudustik).
Pintselda
üle munaga ja ahju. Küpseta 180-200C juuree umbes tunnike.
Lase koogil
enne lahtilõikamist jahtuda!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar