Grillitud ehk röstitud silmud


Vala elavad silmud suurde kaussi (vanni). Puista kalad üle rohke jämeda soolaga (~100 g soola 1 kilo kalade kohta või natuke rohkem)
Vabandust kõik loomakaitsjad, kuid kahjuks on nii, et söögitegemiseks tuleb oma tervise huvides alati kasutada elusaid silmusid.
Hõõru kalu  soolas (kasuta näiteks mõla), kuni tekib roosa vaht. Sool võtab lahti ka silmude lima. 
Seejärel loputa kalad veega ja kuivata.
Aseta puhtad kalad resti vahele (hõõru resti enne vähekese õliga) ja pane kuumale grillile. Grilli kalu kuni nad on ilusad kuldsed (nahk hakkab mõnusalt kobrutama).  Ära pane grillile kaant peale!
Oi, kui maitsvad on otse grillilt tulnud soojad silmud :)
Kui kalu üle jääb võib neid ka purki marineerida.

Marinaad

0,5 l purke tuleb sellest kogusest 3 tk
Retsept pärineb "Koržetsi kokaraamat" V. Koržets, Media AS 2006

1 l vett
4 sl 30%äädikat
1 sl soola
1sl suhkurt
10-15 tera musta pipart ja vürtspipart
2-3 tera nelki
2-3 loorberilehte
Keeda marinaad kokku ( ~5 min), äädikas lisa viimasena.
Vala marinaad purki pandud silmudele. Kuumuta silmupurke keeva veega nõus kümmekond minutit, seejärel sulge kaaned õhukindlalt.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad