Osso
buco ehk vasikakoodi pajaroog.
5 tk
osso buco lõike ehk vasikakoodi tükke koos õõnesluuga
1 sibul
mõned porgandid
paar sellerivart
paar lusikatäit tomatikastet
~1 dl kuiva punast veini
4 tassitäit keevat vett/puljongit
paar oksa värsket rosmariini ja tüümiani
paar loorberilehte
1 sibul
mõned porgandid
paar sellerivart
paar lusikatäit tomatikastet
~1 dl kuiva punast veini
4 tassitäit keevat vett/puljongit
paar oksa värsket rosmariini ja tüümiani
paar loorberilehte
parmesani juustu koorikut
jahu
soola
pipart
õli
Hea
toit saab alguse kvaliteetsest toorainest!
Patsuta
liha majapidamispaberiga kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga, veereta jahus
(raputa üleliigne jahu ära) ja pruunista haudepotis. Tõsta liha kõrvale.
Haki
porgand, sibul ja seller peeneks ning pruunista samas potis, maitsesta soola ja
piparaga. Lisa tomatikaste, hauta natuke, siis lisa vein ja hauta seni, kuni
vedelik on veidi aurustunud. Seejärel lisa keev veis/puljong ning
ürdiviht (ürdiviht- seo maitsetaimed ja parmesani koorik ühte kimpu
kokku). Tõsta lihatükid tagasi potti. Aseta haudepotile kaan peale ja
tõsta ahju küpsema. Küpseta madalal kuumusel ~160C juures umbes 3 tundi.
Eriti
maitsev koos kartulipudruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar