Osso buco

Osso buco ehk vasikakoodi pajaroog.

5 tk osso buco lõike ehk vasikakoodi tükke koos õõnesluuga
1 sibul
mõned porgandid
paar sellerivart
paar lusikatäit tomatikastet
~1 dl kuiva punast veini
4 tassitäit  keevat vett/puljongit
paar oksa värsket rosmariini ja tüümiani
paar loorberilehte
parmesani juustu koorikut
jahu
 soola
 pipart
 õli 

Hea toit saab alguse kvaliteetsest toorainest!

Patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga, veereta jahus (raputa üleliigne jahu ära) ja pruunista haudepotis.  Tõsta liha kõrvale.
Haki porgand, sibul ja seller peeneks ning pruunista samas potis, maitsesta soola ja piparaga. Lisa tomatikaste, hauta natuke, siis lisa vein ja hauta seni, kuni vedelik on veidi aurustunud. Seejärel lisa keev veis/puljong ning ürdiviht (ürdiviht- seo maitsetaimed ja parmesani koorik ühte kimpu kokku). Tõsta lihatükid tagasi potti. Aseta haudepotile kaan peale ja tõsta ahju küpsema. Küpseta madalal kuumusel ~160C juures umbes 3 tundi.
Eriti maitsev koos kartulipudruga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad