Õuna-vaarikakorvid

Taigen
360 g jahu (erinevaid jahusid, kaerahelbeid jne)
200g võid
2 spl suhkurt
6 spl vett

Vala jahud ja suhkur kaussi, lisa külma või tükikesed ja vesi. Sõtku kätega ühtlaseks taignaks. Aseta taigen külma (~15-20 min). Võta taigen  külmast ja rulli laiali  ning seejärel lõika vormidesse sobiva suurusega ringid. Suru taigen vormidesse ja aseta vormid taas külma (~20 min). Kuumauta ahi  200C. Aseta vormid otse külmast ahju. Küpseta ~10 minutit.

Täidis
õunad
vaarikad (hästi sobivad ka külmutatud vaarikad)
50 g võid
~1 dl suhkurt
sidrun
maisitärklis

Koori mõnus kogus õunu ja lõika sektoriteks. Pressi õunasektoritele  poole sidruni mahl.
Sulata  pannil või ja lisa suhkur. Lase suhkrul pannil karamelliks sulada. Vala seejärel karamellile õunasektorid ja hauta õunad pehmeks. Lisa külmutatud vaarikad ja sõelu peale natuke maisitärklist.
Tõsta segu, eelnevalt ahjus küpsetatud vormidesse.

Kate
6 muna
~190g suhkurt

Vahusta munavalged ja suhkur hästi kõvaks vahuks. Tõsta munavalgevaht tuutusse ja tee vormidele peale munavalgetupsud.

Küpseta vorme ahjus ~ 150-160 C juures umbes 15 min.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad