Pärmitaigen
250 ml piima
1dl vett
1tl soola
100g suhkrut
100g võid
500g jahu
Määrimiseks muna
Sega kokku soe piim, vesi, pärm, võitükid ja pool suhkru kogusest. Teises anumas sega jahu, sool ja ülejäänud suhkur. Seejärel sega kõik kokku ja sõtku hoolega ( või mikserda ~5 min). Lase segul soojas kohas kerkida ~30 min.
Täidis
tükeldatud õunu (~4-5 õuna)
külmutatud kirsse
2 sl suhkrut
võid
rosinaid
kaneeli
1 tl tärklist
Sulata pannil või ja suhkur, lisa õunatükid ja kirsid. Kuumuta väheke ja lisa rosinad, kaneel ja sõelu juurde tärklis. Lase segul jahtuda.
Rulli taigen õhukeseks, lõika ringid (nt tassiga), tõsta ringi keskele väheke täidist ning suru ääred korralikult kinni.
Pintselda munaga ja puista peale mandlilaaste.
Küpseta 200C juures ~15 min.
Armastan süüa tehes kastsetada ja läheneda toidu valmistamisele loominguliselt. Usaldagem oma sisetunnet ja maitsev toit ongi garanteeritud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Vala elavad silmud suurde kaussi (vanni). Puista kalad üle rohke jämeda soolaga (~100 g soola 1 kilo kalade kohta või natuke rohkem) Vab...
-
lamba (talle)liha nt kints rosmariini küüslauku kartuleid porgandeid bataati soola pipart Lihtne ja mugav on praadi küpsetada kü...
-
Isetehtud värske pasta, see on midagi palju enamat kui lihtsalt pasta. Roa teoreetiline osa pärineb erinevatest kokaraamatutest ( nt Ma...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar