Õuna-kirsi pirukad

Pärmitaigen
250 ml piima
1dl vett
1tl soola
100g suhkrut
100g võid
500g jahu
Määrimiseks muna

Sega kokku soe piim, vesi, pärm, võitükid ja pool suhkru kogusest. Teises anumas sega jahu, sool ja ülejäänud suhkur. Seejärel sega kõik kokku ja sõtku hoolega ( või mikserda ~5 min). Lase segul soojas kohas kerkida ~30 min.


Täidis
tükeldatud õunu (~4-5 õuna)
külmutatud kirsse
2 sl suhkrut
võid
rosinaid
kaneeli
1 tl tärklist

Sulata pannil või ja suhkur, lisa õunatükid ja kirsid. Kuumuta väheke ja lisa rosinad, kaneel ja sõelu juurde tärklis. Lase segul jahtuda.

Rulli taigen õhukeseks, lõika ringid (nt tassiga), tõsta ringi keskele väheke täidist ning suru ääred korralikult kinni.

Pintselda munaga ja puista peale mandlilaaste.

Küpseta 200C juures ~15 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad