Mündisuhkur

punt värskeid mündilehti (võivad olla koos peenikeste vartega)
~3 dl suhkurt
Suhkru ja mündi kogus sõltub sellest, kui palju  ja kui tugeva mündi maitsega suhkurt  teha soovid.

Vala suhkur köögikombaini ja lisa mündilehed.  Lase masinas lehed  ja suhkur puruks. Kui tundub, et münti on vähe, siis lisa julgelt juurde :)
Seejärel vala segu küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja kuivata, kas soojas ruumis või ahjus hästi madalal kuumusel nii, et ahju uks on lahti (sega kuivatamise ajal vahepeal suhkuru ja mündi segu).
Kui mündi ja suhkru segu on kuivanud, pane see veelkord köögikombaini ja sega läbi, et ei jääks tükke sisse.
Roheline mündisuhkur vala purki ning asu tarvitama, pannes seda näiteks tee sisse, magustoitudesse jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad