100 g võid
250 g nisujahu
1 muna
2 spl külma vett
väheke riivitud parmesani juustu
soola
Täidis
3-4 väikest peeti
ürte (nt rosmariin, tüümian)
oliivõli (pipraõli)
palsamiäädikat
1-2 küslauguküünt
~200 g Feta juustu
~50 g tugevat kitsejuustu (nt Kitsepiima lambaläätse juust Juustukuningatest)
2 muna
1 dl hapukoort
1 dl piima
soola
pipart
Katteks peale
rukkolat
pipraõli
peekoni tükikesi
pehmet kitsejuustu (nt Esna juust kitsepiimast)
Alusta peetide röstimisest. Koori ja lõika peedid sektoriteks. Vala peetidele väheke õli ja palsamiäädikat. Maitsesta pipra, soola ja ürtidega. Aseta maitsestatud peedid ja tükeldatud küüslaugud ahjuvormi (peale võid alguses panna fooliumpaberi) ja küpseta pehmeks (~1 h).
Sega taigna koostisosad omavahel kokku, et moodustuks ühtlane tainas (taignas kasutatav või peab olema külm). Rulli taigen õhukeseks, aseta vormi ja pane ~30 min külmkappi.
Tee taignasse kahvliga augud sisse ja küpseta ahjus 200 C juures 12-15 min.
Lõika peedid kuubikuteks ja aseta eelküpsetatud pirukapõhjale. Peetide peale aseta feta juustu tükikesed. Sega kokku muna, koor ja piim, maitsesta soola ja pipraga ning vala segu peetidele. Riivi peale väheke tugevat kitsejuustu. Küpseta 180 C juures ~25 min.
Lase pirukal jahtuda. Prae peekon krõbedaks ja jahuta. Jahtunud pirukale lisa peale pipraõliga segatud rukkola, puista peekonitükikesi ja viimasena lisa pehme kitsejuustu tükid. Head isu :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar