Besee
6 munavalget
200g suhkrut
1 sl tärklist
Vahusta mikseriga munavalged ja 150 g suhkruga tugevaks vahuks. Lisa käsitsi segades 50g suhkru ja tärklise segu (põneva roheka värvuse ja mündimaitse saab beseele, kui kasutada 100g valget suhkrut ja 100g mündisuhkrut, mündisuhkru retsepti leiad blogist).
Määri küpsetuspaber kergelt õliga, siis on hiljem lihtsam beseed paberi küljest lahti saada. Tõsta munavalge segu küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile. Küpseta ~160-170C juures 20-25 min (võimalusel kasuta pöördõhku).
Võta besee ahjust välja, pööra tagurpidi puhtale küpsetuspaberile ning eemalda ahjus olnud küpsetuspaber besee küljest. Keera besee korraks kuumalt rulli ja lahti ning lase jahtuda.
Täidis
~300 g vaarikaid (nt külmutatud)
400 ml vahukoort
väheke suhkurt
Vahusta vahukoor ja suhkur (soovi korral lisa natuke želatiini nt suvel kui ilmad on soojad).
Määri vahukoor beseele ja puista peale külmutatud või värskeid vaarikaid. Keera besee rulli ja imeline magustoit ongi valmis.
Soovi korral kaunista röstitud mandlite ja tuhksuhkruga.
Armastan süüa tehes kastsetada ja läheneda toidu valmistamisele loominguliselt. Usaldagem oma sisetunnet ja maitsev toit ongi garanteeritud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Vala elavad silmud suurde kaussi (vanni). Puista kalad üle rohke jämeda soolaga (~100 g soola 1 kilo kalade kohta või natuke rohkem) Vab...
-
lamba (talle)liha nt kints rosmariini küüslauku kartuleid porgandeid bataati soola pipart Lihtne ja mugav on praadi küpsetada kü...
-
Isetehtud värske pasta, see on midagi palju enamat kui lihtsalt pasta. Roa teoreetiline osa pärineb erinevatest kokaraamatutest ( nt Ma...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar