Beseerull vaarikatega

Besee
6 munavalget
200g suhkrut
1 sl tärklist

Vahusta mikseriga munavalged ja 150 g suhkruga tugevaks vahuks. Lisa käsitsi segades 50g suhkru ja tärklise segu (põneva roheka värvuse ja mündimaitse saab beseele, kui kasutada 100g valget suhkrut ja 100g  mündisuhkrut,  mündisuhkru retsepti leiad blogist).

Määri küpsetuspaber kergelt õliga, siis on hiljem lihtsam beseed paberi küljest lahti saada. Tõsta munavalge segu küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile. Küpseta ~160-170C juures 20-25 min (võimalusel kasuta pöördõhku).

Võta besee ahjust välja, pööra tagurpidi puhtale küpsetuspaberile ning eemalda ahjus olnud küpsetuspaber besee küljest. Keera besee korraks kuumalt rulli ja lahti ning lase jahtuda.

Täidis
~300 g vaarikaid (nt külmutatud)
400 ml vahukoort
väheke suhkurt

Vahusta vahukoor ja suhkur (soovi korral lisa natuke želatiini nt suvel kui ilmad on soojad). 
Määri vahukoor beseele ja puista peale külmutatud või värskeid vaarikaid. Keera besee rulli ja imeline magustoit ongi valmis.

Soovi korral kaunista röstitud mandlite ja tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad