Pärmitaigen
250 ml piima
1dl vett
1tl soola
100g suhkrut
100g võid
500g jahu
rosinaid
Määrimiseks muna
Sega kokku soe piim, vesi, pärm, võitükid ja pool suhkru kogusest. Teises anumas sega jahu, sool, rosinad ja ülejäänud suhkur. Sega kõik kokku ja sõtku hoolega (või mikserda ~5 min). Lase segul soojas kohas kerkida ~30 min.
Põimi vastavalt soovile taignast kringel. Küpseta ahjus 200C juures ~25-30 min.
Šokolaadikreem
250 g šokolaadi
väheke koort või piima
tükike võid
röstitud mandlilaaste
Sulata šokolaad vesivannis, lisa soe koor ja toasoe või. Sega ühtlaseks kreemiks ning vala soojale kringlile. Peale puista röstitud mandlilaastud. Lase kringlil koos šokolaadikreemiga jahtuda.
Armastan süüa tehes kastsetada ja läheneda toidu valmistamisele loominguliselt. Usaldagem oma sisetunnet ja maitsev toit ongi garanteeritud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Vala elavad silmud suurde kaussi (vanni). Puista kalad üle rohke jämeda soolaga (~100 g soola 1 kilo kalade kohta või natuke rohkem) Vab...
-
lamba (talle)liha nt kints rosmariini küüslauku kartuleid porgandeid bataati soola pipart Lihtne ja mugav on praadi küpsetada kü...
-
Isetehtud värske pasta, see on midagi palju enamat kui lihtsalt pasta. Roa teoreetiline osa pärineb erinevatest kokaraamatutest ( nt Ma...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar