Šokolaadi kringel

Pärmitaigen
250 ml piima
1dl vett
1tl soola
100g suhkrut
100g võid
500g jahu
rosinaid
Määrimiseks muna

Sega kokku soe piim, vesi, pärm, võitükid ja pool suhkru kogusest. Teises anumas sega jahu, sool, rosinad ja ülejäänud suhkur. Sega kõik kokku ja sõtku hoolega (või mikserda ~5 min). Lase segul soojas kohas kerkida ~30 min.

Põimi vastavalt soovile taignast kringel. Küpseta ahjus 200C juures ~25-30 min.


Šokolaadikreem
250 g šokolaadi
väheke koort või piima
tükike võid
röstitud mandlilaaste

Sulata šokolaad vesivannis, lisa soe koor ja toasoe või. Sega ühtlaseks kreemiks ning vala soojale kringlile. Peale puista  röstitud mandlilaastud. Lase kringlil koos šokolaadikreemiga jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õuna-kirsi pirukad